Zorginformatica

Grip houden op ICT in de zorg!

Binnen de zorgsector is ICT niet meer weg te denken. Zorginformatie wordt vastgelegd in digitale patiëntendossiers en elektronisch uitgewisseld. Met eHealth en telemonitoring kan zorg deels op afstand plaatsvinden. Dit gaat echter niet vanzelf. Vaak lopen ICT-projecten in zorgorganisaties vertraging op of voldoen de resultaten niet aan de vooraf gestelde doelstellingen en verwachtingen, omdat zorgprofessionals en ICT-professionals onvoldoende elkaars taal spreken. De opleiding Zorginformatica biedt concrete handvatten om uw kennis en vaardigheden op het snijvlak van zorg en ICT verder te ontwikkelen. U leert de informatiebehoeften binnen uw organisatie te analyseren en daarbij de juiste oplossingen te formuleren.

Volg een proefles op woensdag 6 Juni

De proefles start op 6 Juni om 18.00 uur. Er is ook ruime gelegenheid tot het stellen van algemene vragen aan de opleidingscoördinator.

Aanmelden? Klik hier en kies voor de optie Amsterdam: Advanced Health Informatics Practice.

 

 

Doelgroep

De opleiding Zorginformatica is bedoeld voor professionals in (gezondheids-)zorg en welzijn die meer willen doen op het vlak van ICT in de zorg,  zoals verpleegkundigen, paramedici, applicatiebeheerders, functioneel beheerders, staffunctionarissen, artsen en adviseurs.

Om toegelaten te worden tot de opleiding Zorginformatica dient u te beschikken over een hbo-diploma. Indien u niet beschikt over de juiste vooropleiding, kunt u worden toegelaten op basis van een aantoonbaar hbo werk- en denkniveau

Wat leert u?

U leert:

  • de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT in de zorg (waaronder eHealth, elektronische patiëntendossiers en de uitwisseling van zorginformatie)
  • welke verschillende soorten ziekenhuis- en zorginformatiesystemen er zijn en wat hun toegevoegde waarde is
  • hoe de organisatie van de informatievoorziening en ICT-afdeling kan worden ingericht
  • methoden en technieken om informatie- en innovatiebehoeften in kaart te brengen
  • procesbeschrijvingen en functionele ontwerpen te maken
  • oplossingen te ontwerpen die zorgprofessionals begrijpen en ICT-professional kunnen realiseren
  • een brug te slaan  tussen zorgprofessionals en ICT-professionals

U werkt aan opdrachten uit uw eigen organisatie.

Na het volgen van deze opleiding kunt u een verbinding maken tussen de zorgorganisatie en de ICT-organisatie. U kunt bijvoorbeeld werken als functioneel beheerder van een EPD, als informatieanalist of als adviseur ICT in de zorg. U spreekt de taal van de zorgprofessional en de ICT-professional. U bent in staat om innovatie- en informatievraagstukken in zorgorganisaties te analyseren en passende oplossingen te formuleren.

Resultaat

Als u de opleiding succesvol heeft afgerond, ontvangt u een certificaat Zorginformatica van Inholland Academy.

Het certificaat van de opleiding Zorginformatica kan gebruikt worden om vrijstelling aan te vragen voor de onderdelen Analist en Ontwerper van de masteropleiding Advanced Health Informatics Practice van Inholland.