Basistraining eHealth voor docenten

eHealth en zorgtechnologie integreren in de opleiding

De mogelijkheden en het belang van eHealth en zorgtechnologie nemen alleen maar toe. Met behulp van elektronische patiënten systemen kunnen we informatie beter en efficiënter vastleggen en delen. Met apps leveren we zorg op afstand en robots bieden patiënten hulp in en rond huis. De vraag is niet of we eHealth en zorgtechnologie in de zorg willen gebruiken, maar hoe we de mogelijkheden hiervan zo goed mogelijk benutten. Het is de taak van opleidingen om nieuwe studenten op te leiden in dit vakgebied. Maar hoe pak je dat als docent aan als je zelf nog niet goed op de hoogte bent van eHealth en zorgtechnologie? In deze training leer je hoe je eHealth en zorgtechnologie integreert in het curriculum.

Doelgroep

De Basistraining eHealth voor docenten is bedoeld voor:

  • docenten en onderwijsontwikkelaars van (gezondheids)zorg of welzijnsopleidingen aan ROC/HBO instellingen, zoals Verpleegkunde, Social Work, Ergotherapie, Fysiotherapie en MBRT,
  • opleidingsfunctionarissen van (gezondheids)zorg- en welzijnsinstellingen.

Voor deze training is een hbo-diploma verplicht. Beschik je niet over de juiste vooropleiding? Je kunt ook worden toegelaten op basis van aantoonbaar hbo werk- en denkniveau.

Wat leert u?

De Basistraining eHealth voor docenten bestaat uit drie bijeenkomsten. Ook werk je met medestudenten en docenten samen in een digitale leeromgeving. Na elke bijeenkomst krijg je een opdracht mee. Deze opdrachten leiden samen tot jouw eindproduct: een analyse waarin je de mogelijkheden van eHealth en zorgtechnologie in het curriculum van de eigen opleiding beschrijft. Jij krijgt tijdens de training antwoord op de volgende vragen:

  • wat zijn eHealth en zorgtechnologie?
  • welke soorten eHealth en zorgtechnologie bestaan er en wat betekenen ze voor de zorgvrager en zorgprofessional?
  • wat zijn succesfactoren en belemmeringen van eHealth en zorgtechnologie?
  • hoe bepaal je de effectiviteit van eHealth en zorgtechnologie?
  • hoe zet je eHealth en zorgtechnologie in de eigen opleiding in?
Resultaat

Na afronding van de basistraining:

  • heb jij voldoende kennis om eHealth en zorgtechnologie te integreren in het curriculum van de eigen opleiding,
  • heb jij een eerste analyse geschreven over de mogelijkheden van eHealth en zorgtechnologie in het curriculum van de eigen opleiding.

Na succesvolle afronding van de training ontvang je een certificaat van Inholland Academy.